KANT en KLAAR

Onze kant en klaar afdeling is "wereld beroemd" in Hoofddorp. Door het grote aantal tweeverdieners in de wijk Toolenburg, die weinig tijd  hebben om een uitgebreide maaltijd te bereiden, hebben wij ons toegelegd op het ontwikkelen van diverse soorten ovenschotels, zoals kabeljauw filet in mierikswortelsaus, zalmfilet in salsa saus, gemarineerde forelfilet op een bedje van prei, en nog een aantal soorten die we afwisselend presenteren. Ook maken wij Paella en diverse soorten salades die natuurlijk niet te versmaden zijn.

De Verpakking

De tijd van vis in een krant meegeven is voorbij. Tegenwoordig worden verse visproducten verantwoord verpakt in beschermende verpakking. Ook is het mogelijk om uw kant-en-klaar maaltijden dicht te laten sealen, waardoor ze geur- en lekvrij meegenomen kunnen worden.

Na aankoop van visproducten (vers of diepvries) dient u de vis koud te bewaren. Laat bederfelijke producten nooit in een hete auto liggen. Visproducten moeten altijd koud gehouden worden om zo de hoogste kwaliteit te waarborgen. Het beste is om de vis te bereiden en te eten op de dag van aankoop, maar dat is uiteraard niet altijd praktisch. Hoelang is vis houdbaar en hoe kan ik als consument vis bewaren?


De Koelkast

Verse vis blijft in de koelkast n dag en hooguit twee dagen houdbaar. Het beste advies is uiteraard om de vis op de dag van aankoop te eten. Zorg dat de koelkast een temperatuur heeft van tussen de 0C en +4C. Haal de vis uit de originele verpakking, spoel ze af met koud water en leg ze tussen twee diepe borden (of verpakt in een plastic zak, op een bord) om weglekken te voorkomen. Bewaar de verse vis in het koudste gedeelte van de koelkast; onder het vriesvak of in de groentela. Spoel de vis voor het gebruik met koud water af en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Gebruikt u de vis niet binnen 2 dagen, vries ze dan in.
 

Maximale houdbaarheid in koelkast

Verse vis : 1 dag
Zoute haring : 1-2 dagen
Schaaldieren : 1-2 dagen
Mosselen : 4-6 dagen
Gerookte vis : 10 dagen